PRIMĂRIA OCNELE MARI



25 Mai
Postat de: ocne
Hits: 1181

Comunicat de presă:

Tabără CBRN la OCNELE MARI

În perioada 11-15 iunie 2018, în orașul nostru, se desfășoară Tabăra de instrucție în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea și cu sprijinul Primăriei orașului Ocnele Mari.

La acest eveniment participă 80 de pompieri militari specializați în domeniu, din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență Argeș, Brașov, Dolj, Iași, Olt, Vâlcea și Unitatea Specială de Inetrvenție în Situații de Urgență, sub comanda IGSU.

Pe timpul taberei de instrucție se vor desfășura activități specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat.

Activitatea se va încheia în data de 14.06.2018 cu un Exercițiu privind managementul consecințelor unui accident chimic major cu efecte în afara amplasamentului produs la S.C. OLTCHIM S.A. - „ALUTUS 18”  în care vor fi implicate toate forțele și mijloacele participante în tabără cît și echipaje medicale SMURD și SAJ de la nivelul județului nostru, având ca obiectiv  Antrenarea structurilor de intervenție specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de emisii de substanțe toxice la S.C. OLTCHIM S.A. Râmnicu-Vâlcea, precum și punerea în aplicare a Planurilor de Urgenţă Internă şi Externă ale obiectivului.

Citeste articol